Uzun Dönem Deniz Stajı (Kaptanlık Stajı)

KAPTANLIK YETERLİLİĞİ ALMAK İSTEYEN ULAŞTIRMA HİZMETLERİ BÖLÜMÜ MEZUN ÖĞRENCİLERİNİN
UZUN DÖNEM
DENİZ STAJ YERLERİ  ve STAJ DEFTERİ HAKKINDA

Gem. Yön. Md.  26-2 Yat kaptanı (499 GT) yeterliliği almak için staj yapılacak yer hakkında;

Yönergede belirtilen Yat Kaptanı (499 GT) eğitimini yetkilendirilmiş eğitim kurumlarinda almak, tam boyu on beş metreden daha uzun ticari yatlarda, yolcu motorlarında veya gezinti-tenezzuh teknelerinde ( gemi sicil sertifikasında ticari yat, yolcu motoru veya gezinti-tenezzuh teknesi yazması gereklidir)  stajyer olarak toplam üç ay deniz eğitimini tamamlamalıdır.

Gem. Yön. Md. 7-1 Sınırlı vardiya zabiti yeterliligi almak için staj yapılacak yer hakkında;

Yetkilendirilmemiş denizcilikle ilgili okullarin güverte ile ilgili böümlerinden mezun olup, ilave olarak Sözleşmede öngörülen müfredat programlarına uygun eğitimi yetkilendirilmiş egitim kurumlarinda görmek ve en çok dört ayi liman seferi olmak üzere toplam on iki ay deniz egitimini     gemide ( gemi sicil  sertifikasında  ticari gemi yazması gereklidir)  tamamlamalıdır.

Staj sonunda okulumuza staj komisyonuna teslim edilmesi gereken evraklar:

1. Staj defteri (Özenle doldurulmuş, resimli örneklemelere sahip)
  2. Gemi adamı cüzdanı işlenmiş sayfaların fotokopisi
  3. Liman başkanlığı onaylı liman hizmet cetveli ve transitlog belgeleri
  4.  Yabancı bayraklı gemi/tekneler için gümrük giriş çıkışları gösteren pasaport belgesi (Nüfus müdürlüğünden alınacaktır)
  5. Gemi/tekne sicili – gemi tasdiknamesi sertifikası fotokopisi
  6. Nüfus cüzdanı fotokopisi
  7. 2 adet vesikalık fotoğraf
  8. Staj değerlendirme formu (Staj yapılan her teknenin Kaptanı tarafından onaylı- Tekne mühürlü (Aynı imza ve mühür ile kapatılmış zarf içinde))

Not:Staj defteri indirildikten sonra çıktı alınıp spiralli şekilde yaptırılması gerekmektedir.Staj Defteri staj onay kabul gününde Bartın Meslek Yüksekokulu Kurucaşile yerleşkesinde  staj komisyonuna  sunulur.Staj onayı kabul günü Staj Komisyonu tarafından belirlenerek, öğrencilere duyuru yoluyla ilan edilen, yılın mart-haziran-eylül ve aralık aylarının son haftası çarşamba günü staj komisyonu Liman başkanlığı ile koordineli bir şekilde toplanır. Bu günlerde tatil veya çeşitli sebeplerle komisyonun toplanamaması durumunda takip eden haftanın çarşamba günü komisyon toplanacaktır. Bu belirtilen günler haricinde, staj komisyonunun toplanması ve/veya staj onay işlemlerini gerçekleştirmesi, öğrenciler ve/veya herhangi bir kurum yetkilisi tarafından talep edilemez. Staj Komisyonu, belirlenen günler dışında, staj onay ve kabul işlemlerini gerçekleştirme hakkını saklı tutar.

YAT KAPTANLIĞI STAJ DEFTERİ

SINIRLI VARDİYA ZABİTLİĞİ STAJ DEFTERİ